Pontus Salmen virkaan asettamisen messu 1. adventtisunnuntaina

Uusi kirkkovuosi ja joulun aika alkaa Porvoon suomalaisessa seurakunnassa iloisissa ja juhlavissa merkeissä.

Pontus Salmi, joka lokakuun alusta joulukuun alkuun on virallisesti ollut vs kirkkoherra eli sijaistanut eläkkeelle jääneen Heikki Hakamiehen vuosilomia, asetetaan nyt virallisesti ja juhlallisesti virkaansa. Sunnuntain 2.12.2018 jälkeen saa siis jättää virallisen tittelin edestä turhat kirjaimet pois, ja kirkkoherra Pontus Salmi on kirkkoherra Pontus Salmi.

Virkaan asettamisen toimittaa Helsingin piispa Teemu Laajasalo, joka myös saarnaa sunnuntain messussa. Pontus Salmi pitää mesuun lopulla puheen.
Messun toimittamisessa on mukana suuri joukko seurakunnan työntekijöitä, muun muassa kaikki kanttorit. Messusta tuleekin myös musiikillinen elämys, ja tietenkin koko seurakunta pääsee laulamaan iki-ihanan Hoosiannan ensimmäisen adventin merkiksi.

Messua on toimittamassa eri tehtävissä myös ystävyysseurakuntien henkilöitä, runsaasti seurakunnan maallikkojäseniä ja luottamushenkilöitä sekä aktiivisia kuorolaisia ja partiolaisia. Odotamme täyttä kirkkoa ja hienoa tunnelmaa – tule mukaan! Luultavasti kannattaa tulla melko hyvissä ajoin.

Messu alkaa tuomiokirkossa sunnuntaina 2.12. kello 10.00.
Valokuvaus on järjestetty, joten toivomme että voit keskittyä itse tapahtumaan kuvaamisen sijaan. Kuvia tullaan jakamaan täällä nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa.

Kirkolta keskustaan kansanjuhlaan

Kirkosta siirrymme suoraan juuri remontista valmistuneelle Linnankosken lukiolle, torin kulmalle osoitteeseen Piispankatu 24.
Lukiolle päästyä saa käydä heti keittolounaan äärelle – syömme ja kakkukahvittelemme ensin.
Kello 13 alkaa noin tunnin mittainen ohjelmallinen osuus, joka koostuu kirkkoherra Pontus Salmen oman toiveen mukaisesti vain vähäisistä, ennalta sovituista puheenvuoroista, mutta runsaasta musiikista. Hän toivoo että juhla olisi aito kansanjuhla, jossa on mukava, rento tunnelma.
Kaikki ovat tervetulleita myös tähän avoimeen, yhteiseen juhlaan. Kutsu juuri sinulle on oheisena kuvana, tervetuloa!

Ilta huipentuu kanttoriemme adventtimusiikkiin

Juhlimme koko sunnuntain, sillä illalla on tuomiokirkossa kello 18 alkaen oman seurakuntamme kanttorien yhteinen adventtimusiikkikonsertti. 40-vuotisen taipaleensa juhlaa viettävät tuomiokirkon urut pääsevät siis illan pimennyttyä pääosaan. Konsertista vastaa viisi kanttoria: Mikael Helenelund, Kaisa Sidoroff, Reidar Tollander, Minna Wesslund, Jarkko Yli-Annala.
Tervetuloa huipentamaan päivä tähän hienoon ilmaiskonserttiin!