Piispantarkastus 12.-15.9.2019

Porvoon suomalaisessa seurakunnassa järjestetään 12. -15.9.2019  piispa Teemu Laajasalon toteuttamana hänen ensimmäinen piispantarkastuksensa.

Piispa ja seurue tuomiokapitulin muita työntekijöitä on jo käynyt hallinnollisissa merkeissä seurakunnassa tapaamassa sekä seurakuntayhtymän että seurakunnan johtavia viranhaltijoita.   Työyhteisötapaamisessa ovat olleet mukana kaikki seurakunnan työntekijät.

Torstai 12.9. ja perjantai 13.9. ovat ns. visitaatiopäiviä, jolloin piispa mm. tapaa eri yhteisöjä, verkostojen edustajia ja yhteistyökumppaneita.  Työpaikkakäynnillä seurue vierailee Enstossa, ja oppilaitoksista Linnankosken lukiolla.  He käyvät myös tutustumassa Toukovuoren palvelukotiin sekä seurakunnan järjestämän iltapäiväkerhon toimintaan.  Piispan seurue lounastaa kaupungin johdon kanssa keskustellen ajankohtaisista kysymyksistä Porvoossa.

Kaupunkilaisten tavattavissa piispa on Gammelbackassa torstaina kello 11.15 – 12 ostoskeskuksella ja kello 12 – 12.45 hyvinvointikeskuksen puuroporinoilla.

Perjantaina 13.9. piispa tervehtii väkeä torilla kello 8.45 – 9.15 matkallaan lukiolle ja vierailee Kevätkummun KortteliÄssässä kello 15.15 – 15.45.

Sunnuntaina 15.9. kello 10 messussa Tuomiokirkossa piispa Teemu Laajasalo saarnaa, mukana messua toimittamassa on iso joukko seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja vapaaehtoisia. Musiikista vastaa kanttoreiden lisäksi lauluyhtyeet Frida ja Sancti Amici.

Kirkkokahvit tarjotaan kaikelle kansalle teltoissa Tuomiokirkon pihalla.