Perhepäivä Gammelbackassa

Porvoon suomalainen seurakunta järjestää Gammelbackan perhepäivän lauantaina 3. maaliskuuta yhteistyössä alueen toimijoiden Gammelbackan nuorisotila Kertsin ja  Perhepaikka Familin kanssa. Talvitapahtuman juontaa Pekka Laukkarinen, joka on tullut tutuksi mm. MTV juniorin energisenä juontajana ja ympäri Suomea kiertävänä muusikkona. Tapahtumassa ovat mukana myös partiolaiset ja Martat.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa on monenmoista toimintaa. Sisätiloissa voi askarrella, pyöräyttää onnenpyörää tai kokeilla vesipajatsoa. Lapsille on oma leikkihuone ja temppurata, joka on yksi tapahtuman kestosuosikeista. Sisällä voi  etsiä aarretta, taiteilla pinssejä tai upottaa kätensä multaan kasvin istutuksessa. Perhepäivässä on myös makutestejä, kasvomaalaus- ja valokuvauspiste sekä hiljentymishuone, jonne voi poiketa rauhoittumaan vauhdikkaan touhun lomassa. Ulkona on mahdollisuus tutustua työkoneeseen.

Perhepäivä alkaa kello 11 ja päättyy kello 14 osoitteessa Viertotie 1.  Talvirientojen lomassa voi nauttia puffetin antimista ja grilliherkuista: myynnissä on nakki- ja kasvissosekeittoa, makkaraa, vohveleita ja laskiaispullia Yhteisvastuun hyväksi.

Talvitapahtumassa kerrotaan tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä, jonka teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.