logo

Hiljaisuuden päivä 6.4.

Hiljaisuuden päivä 6.4.

 

Seuraavaa Hiljaisuuden päivää vietetään Gammelbackan seurakuntakeskuksessa huhtikuussa. Päivän teemana on ”Elämän valot ja varjot”.

– Jokaisen elämässä on valoa ja varjoja – ja meissä itsessämme on molempia. Varjojen näkeminen ja tunnustaminen vaatii valoa ympärille – lujaa rakkautta ja hyväksyntää. Usein varjossa ja elämän vaikeuksissa tulemme herkemmiksi, jotenkin huokoisemmiksi ja silloin sekä tarvitsemme rakkautta enemmän, että imemme sitä. Jumala kohtaa usein meidät silloin kuin meillä on vaikeaa. Jumala on Sanansa mukaisesti lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän ja murtunut mieli, kuvailee Minna Tuominen, toinen päivän vetäjistä.

Hiljaisuuden päivässä käydään läpi hiljaa, mutta toiminnallisesti, bibliodraaman keinoin Joosefin ja hänen veljiensä suhteita.

– Joosef oli niin ärsyttävä (ja isänsä lellikki), että veljet heittivät hänet kaivoon ja jättivät sinne. He uskottelivat isälleen, että Joosef on kuollut. Tämän Raamatun kertomuksen avulla käsittelemme oman elämämme kaivoja ja sieltä pois pääsyä, ihmissuhteiden valoja ja varjoa, myös sitä puolta, kun meille ollaan oltu kateellisia tai olemme kateuttamme heittäneet jonkun toisen ”kaivoon”. Katsomme omaa varjoamme – sitä puolta, jota häpeämme, Minna kertoo,

Huhtikuinen Hiljaisuuden päivä sopii kaikille, jotka kaipaavat lepoa ja erityisen hyvin niille, jotka ovat nyt juuri varjossa ja ”kaivossa”, mutta kestävät hiljaisuutta. Päivän aikana on rukoushetkiä, raamattutyöskentelyä, messu, yhdessä ruokailua sekä mahdollisuus keskustella ja rukoilla ohjaajien kanssa hetken.

– Minua itseäni kiehtoo hiljaisuudessa sen hoitavuus ja lepo – ja Jumalan läsnäolo yhdessä muiden kanssa.

—-
Hiljaisuuden päivä Gammelbackassa 6.4. 2019
”Elämän valot ja varjot”
Ohjaajina Riitta Kaajava ja Minna Tuominen. Päivä alkaa aamupalalla klo 8.30 ja päättyy klo 15.30 kahvitarjoiluun. Hinta 15 euroa.

Ilmoittautuminen 25.3. mennessä Riitalle p. 0400 955 752, riitta.kaajava@evl.fi.

sivun alkuun