Musiikki soi Tuomiokirkossa läpi kesän

Porvoon tuomiokirkon kesäkonserttisarja tarjoaa taas ilmaisia konsertteja torstaisin klo 19. Musiikillinen tarjonta on harvinaisen laaja ja monipuolinen.

Sarjan aloittaa kaksi kuorokonserttia: Avajaiskonsertti 6.6. on samalla pohjoismaisen nuorisokuorofestivaali Norbusangin avajaiskonsertti, jossa esiintyy kolme kuoroa: Suomen nuorisokuoro, Musta lammas ja Nidarosdomens jentekor Norjasta. Viikkoa myöhemmin 13.6. esiintyy Suomalainen kamarikuoro, jonka ohjelmassa on suomalaista ja pohjoismaista musiikkia.

Myös sarjan päätöskonsertti 29.8. tarjoaa kuorolaulua, tällä kertaa esiintyjänä on Tulus-gospelkuoro Jyväskylästä. Vokaalimusiikin ystäville on vielä kaksi ilon aihetta: 27.6. esitetään Raamatun naisista kertova lauluohjelma ja 5.8. esiintyvät kansanmusiikin innoittamat lauluyhtyeet Suden aika ja Frida.

Sarjaan sisältyy kaksi urkukonserttia: 20.6. Marina Väisä Pietarista soittaa Tuomiokirkon upealla soittimella ja 22.8. on vuorossa Matti Vaakanainen Kotkasta.
Duo-konsertteja on tänä vuonna peräti neljä: mielenkiintoisia tuuba & urut ja harmonikka & urut –yhdistelmiä (4.7. ja 11.7.) täydentävät perinteisemmät yhdistelmät viulu & urut/piano ja huilu & piano (1.8. ja 8.8.). Kamariyhtyeitä edustaa vielä KiPaKa-trio, joka esittää 25.7. barokkimusiikkia viululla, sellolla ja luutulla.

Kesän kohokohtiin kuuluu yhteistyössä Emäsalon musiikkijuhlien kanssa 18.7. järjestettävä konsertti, jonka ohjelmassa on Mozartin sinfonia ja Beethovenin kolmoiskonsertto. Sveitsiläisen La tempesta orkesterin solisteina ovat maailmanluokan tähdet Linda Hedlund, viulu, Claude Hauri, sello ja Ruya Taner, piano.

Kaiken kaikkiaan seurakunnat tarjoavat monipuolisen ja korkeatasoisen kattauksen kesäkonsertteja jokaiseen makuun. Kuten ennenkin kanttorit soittavat vuorotellen urkuvartteja Tuomiokirkossa aina tiistaisin ja torstaisin klo 12 kesä-, heinä- ja elokuussa.

Konsertit ja urkuvartit järjestää Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling. Vapaa pääsy.

MUSIIKKIA TUOMIOKIRKOSSA
torstaisin kello 19 – vapaa pääsy

6.6. Suomen nuorisokuoro, Musta lammas ja Nidarosdomens jentekor
13.6. Finländska kammarkören, joht. Eric-Olof Söderström
20.6. Marina Väisä, urut
27.6. Noora Karhuluoma, sopraano & Ida Andersson, piano
4.7. Ville Niemelä, tuuba & Jarkko Yli-Annala, urut
11.7. Martina Brunell, harmonikka & Mauriz Brunell, urut
18.7. La Tempesta, joht. Robert Lehrbaumer. Linda Hedlund, viulu,
Claude Hauri, sello & Ruya Taner, piano
25.7. Barockensemblen KiPiKa
1.8. Erik Nygård, viulu & Mikael Helenelund, urut ja piano
8.8. Åsa Gustavsson, flöjt & Gustav Nyström, piano
15.8. Suden aika & Lauluyhtye Frida
22.8. Matti Vaakanainen, urut
29.8. Gospelkuoro Tulus, joht. Esa Jaakkola

Urkuvartit kesän ajan tiistaisin ja torstaisin kello 12. Vapaa pääsy.

Yläkuvassa: sellisti Claude Hauri (18.7.), Finländska kammarkören (yläkuva, 13.6.), Musta Lammas (alakuva, 6.6.), Suden aika (15.8.) ja sopraano Noora Karhuluoma (27.6.).