lapsia ja vanhempia kirkon penkissä istumassa.

Kirkkohetket lapsille

Seurakunnassamme on lapsille päiväkerhoja, pyhäkouluja ja avoimia perhekerhoja, joissa lapset osallistuvat hartaushetkiin. Muutaman kerran keväisin ja syksyisin pidetään perhekirkko, joka on erityisesti lapsia ajatellen suunniteltu. Perheen kaikkein pienimmät on huomioitu Vauvakirkossa.

Lapset ovat tervetulleita myös seurakuntamme muihin messuihin. Porvoon tuomiokirkon takaosassa sijaitsee lasten pieni leikkinurkkaus, mutta koronarajoituksista johtuen siellä normaalisti olevaa ja lasten käyttöön tarkoitettua materiaalia on karsittu.

Koronatilanteen salliessa leikkinurkkauksesta löytyy mm. värityskuvia ja kirkkopussit. Kirkkopussi sisältää kirkkovuoden teemaan sopivia leluja ja esineitä, joihin lapsi voi tutustua messun aikana. Pusseissa on myös pienet kiikarit, joilla voi tutkia keskiaikaisen kirkkomme yksityiskohtia. Koronarajoituksista johtuen leikkipaikka ei ole toistaiseksi käytössä.