Yhteisvastuukeräyksellä 2023 sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Kuluvana vuotena Yhteisvastuu kerää varoja nuorten väkivallan ehkäisyyn ja konfliktien sovitteluun. Kouluterveyskysely 2021 paljastaa, että kouluväkivaltaa kokee viikoittain lähes 40 000 nuorta. Poliisin tilastojen mukaan myös väkivaltarikollisuus on lisääntynyt Suomessa vuosina 2015–2021 alle 18-vuotiaiden keskuudessa. Hälyttävintä kasvu on 12–14-vuotiaiden ikäluokassa, peräti 134 prosenttia. Sekä tekijät että uhrit tarvitsevat apuamme.

Keräyksen tuotosta 40 prosenttia jää Suomessa nuorten hyväksi tehtävään työhön Aseman Lapset ry:n ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta.

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), poliittiset selkkaukset seurannaisvaikutuksineen tai äkilliset onnettomuudet.

Lue lisää, miten Yhteisvastuu auttaa: yhteisvastuu.fi

Olisitko kiinnostunut lähtemään lippaan tai listan kanssa liikkeelle vaikka tunniksi tai pariksi – ehkä pidempäänkin? Hieno juttu! Vuonna 2023 Yhteisvastuukeräys tulee pureutumaan nuorten auttamiseen. Voit lähteä yksin tai haastaa kaverin tai isommankin porukan mukaan keräämään. Mukaan seurakuntakodilta saat keräyslippaan, joka on Yhteisvastuun logolla, lupatarralla ja sinetillä varustettu keräysväline. Tule mukaan!

Rahankeräyslupa: Kirkkopalvelujen keräyslupa Manner-Suomessa RA/2020/639, voimassa toistaiseksi.

TAPAHTUMIA

5.2.2023 Yhteisvastuukeräyksen avaus
Keräys käynnistyy avajaisjumalanpalveluksella Karjasillan kirkosta YLE TV1:ssä klo 10. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaakeräyskampanjan YLE TV1:ssä klo 12.

Porvoon suomalaisen seurakunnan Yhteisvastuun keräyspäälliköt Sini Makkonen ja Merja Falck kirkkokahveilla Tuomiorovastilassa.

9.2.2023 Yhteisvastuu-työpaja
Seurakuntakodin juhlasalissa kello 17-19. 

Tahdotko osallistua YV-keräykseen, mutta mietit vielä miten? Tervetuloa suunnittelemaan tämän vuoden Yhteisvastuu-keräystä avoimeen työpajaan!

10.-11.2.2023 Porvoon valot
Tuomiokirkolla klo 18-21.

Valo- ja ääniteos koko kirkon alueella. Pihalla mehuteltta. Lauantai-iltana musiikkiesityksiä kirkossa. Mahdollisuus osallistua Yhteisvastuukeräykseen.

10.3.2023 Karaokeklubi Ristiässä
Pikkukirkolla klo 18-20.

Karaokeklubi saapuu jälleen maaliskuussa kaikkien lauluinnokkaiden iloksi!
Kahvitarjoilu, josta vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi käteisellä tai Mobilepayllä.

16.9.2023 Perhetapahtuma Gammelbackassa
Gammelbackan seurakuntakodilla klo 10-13

Luvassa monenlaista ohjelmaa lapsille. Tarjoiluiden tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuulle.

Suunnitteilla vuoden mittaan erilaisia YV-teemaan liittyviä tapahtumia ja tempauksia. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat selviävät myöhemmin. 

  

Lahjoituksen tekemiseen kuluu aikaa alle 4 uhria.

Ota yhteyttä

Somessa: 

Yhteisvastuu Instagramissa

Yhteisvastuu YouTubessa

Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallinen Facebook-sivu

 

Vuoden 2023 ulkomaan keräyksen esimerkkikohdemaa on Kenia.