YV2021

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. 

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät. Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. 

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys alkaa alkaa 7.2.2021. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja vuoden 2021 keräyksen esimiehenä Tampereen hiippakunnan piiska Matti Repo. 

Olisitko kiinnostunut lähtemään lippaan tai listan kanssa liikkeelle vaikka tunniksi tai pariksi – ehkä pidempäänkin? Hieno juttu! Vuonna 2021 Yhteisvastuukeräys tulee pureutumaan ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. Voit lähteä yksin tai haastaa kaverin tai isommankin porukan mukaan keräämään. Mukaan seurakuntakodilta saat keräyslippaan, joka on Yhteisvastuun logolla, lupatarralla ja sinetillä varustettu keräysväline. Tule mukaan!
 

TAPAHTUMIA

7.2.2021 klo 13.00 Yhteisvastuun avaustapahtuma 

Ohjelmassa oli keräyskohteiden esittelyä, musiikkia ja sosiaali- ja terveysjohtajan Ann-Sofie Silvennoisen puhe "Porvoolaisten ikäihmisten hyvinvointi ja selviytyminen korona aikana". Linkki tallenteeseen.


21.4.2021 klo 18.00 Yhteisvastuu asiantuntijaseminaari

Tämän vuoden asiantuntijaseminaari järjestetään etänä Teams-sovelluksen kautta. Tervetuloa!

Asiantuntijaseminaarin ohjelma:
klo 18.00 Alkupuheenvuoro Kirsi Oksanen, palvelujohtaja, Porvoon kaupunki (vammais-ja vanhuspalvelut)
klo 18.15 Elisa Tiilikainen- Ikäihmisten yksinäisyys
klo 19.05 Mummon markan vartijat Erja Ronkainen ja Pirjo Laveri- Ikäihmisten talous ja sen haasteet

Linkin tapahtumaan löydät tästä!

Ikäihmiset Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi- Lahjoita Yhteisvastuukeräykseen

Lahjoita oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen osoitteessa www.yhteisvastuu.fi/porvoo Kiitos! 
(Keräyslupa RA/2020/639)

 Lahjoita tästä Yhteisvastuukeräykseen

Lahjoita oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen MobilePayllä numeroon 63445. Kiitos! 
(Keräyslupa RA/2020/639)

 

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisen rakkauden kansanliike, joka auttaa hädässä olevia ihmisiä Suomessa ja kehitysmaissa

  • 40 % kerättävästä Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen:

    • 20 % käytetään taloudellisessa ahdingossa olevien ikäihmisten tukemiseen kotiseurakunnassa. 

    • 20 % käytetään Seurakuntaopiston kokoamaan kansanopistoverkostoon, joka tulee toteuttamaan yhteisvastuuvaroilla ikäihmisille maksuttomia taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen.

  • 60 % Yhteisvastuun tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun. Vuoden 2021 tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista auttamalla katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä. Vuoden 2021 esimerkkikohdemaa on Uganda. 

Katso täältä lisää Yhteisvastuukeräyksestä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteisvastuu

Ota yhteyttä