Kirkkoherranvaali 2018

Keskiviikko 25.4.2018

Kirkkoherran valinta etenee
Helsingin hippakunnan tuomiokapituli käsitteli keskiviikkona 25. huhtikuuta kokouksessaan Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvaaleja. Lue päätökset tästä.

Porvoon suomalaisen seurakunnan viisihenkinen vaalityöryhmä valitsee haastatteluun kutsuttavat keskiviikkona 2. toukokuuta. Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran 6. kesäkuuta.

Tiedote 16.2.2018 klo 16

Porvoon kirkkoherran virkaan kymmenen hakijaa

Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi haki kymmenen hakijaa. Nykyinen kirkkoherra Heikki Hakamies jää virallisesti eläkkeelle joulukuussa, virkavapaus alkaa toukokuussa.

Hakijat ovat Järvinen Anna-Tiina, Kiilunen Katariina, Kiviniemi Aarne, Lumijärvi Ulla, Ropponen Juha, Wikström Henrik, Väyrynen-Si Leena, Yli-Opas Antti sekä kaksi hakijaa, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen.

Tuomiokapituli arvioi kaikki ehdokkaat

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee kaikki ehdokkaat, tutkii hakijoiden kelpoisuudet virkaan ja antaa lausunnon seurakunnalle. Lausunnossa arvioidaan hakijoiden taitoa (opinnot, koulutus, työkokemus) ja kykyä (aikaisempi viranhoito sekä henkilökohtaiset kyvyt) ottaen huomioon kirkkoherran viran erityistarpeet.

Tuomiokapitulin määräämänä vaalin valmistelijana toimii Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen. Vaalin valmistelijan tehtävänä on tukea seurakuntaneuvostoa ja valmisteluryhmän työskentelyä sekä valvoa, että vaali toimitetaan säädösten mukaisesti ja ehdokkaat tulevat tasapuolisesti kohdelluiksi.

Toukokuussa seurakuntaneuvoston asettama viisihenkinen työryhmä haastattelee valitsemansa ehdokkaat ja lähettää tarvittaessa kärkiehdokkaat soveltuvuusarvioon. Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran 6. kesäkuuta.

Tiedote 31.1.2018

Kirkkoherra valitaan kesäkuussa
Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virka on avoinna ja haku päättyy perjantaina 16.2.2018. Kirkkoherranvaalin valmistelu etenee kahdessa vaiheessa: ensin Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulissa ja sen jälkeen Porvoossa.

Tuomiokapituli haastattelee kaikki hakijat maaliskuun alussa. Tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden virkaan ja laatii asiasta lausunnon seurakunnalle. Lausunnossa arvioidaan hakijoiden taitoa (opinnot, koulutus, työkokemus) ja kykyä (aikaisempi viranhoito sekä henkilökohtaiset kyvyt) ottaen huomioon kirkkoherran viran erityistarpeet. Lausunto käsitellään tuomiokapitulin istunnossa 25. huhtikuuta.

Tämän jälkeen valintaprosessi siirtyy Porvooseen. Seurakuntaneuvoston asettama valmisteluryhmä perehtyy hakemuksiin ja tuomiokapitulin lausuntoon. Sitten päätetään, ketkä pyydetään jatkohaastatteluihin. Haastattelut toteutetaan toukokuussa (viikolla 19). Haastattelujen perusteella voidaan vielä ns. kärkihakijat lähettää psykologisiin soveltuvuusarvioihin. Kirkkoherra valitaan seurakuntaneuvoston kokouksessa 6. kesäkuuta.

Tiedote 17.1.2018

Kirkkoherran virka avoinna
Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on keskiviikkona 17.1.2018 pitämässään kokouksessaan julistanut Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherran viran avoimeksi. Kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto. Hakuilmoitus on luettavissa tuomiokapitulin sivuilta. Lue ilmoitus tästä.

Tiedote 13.12.2017 Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran
Tiedote 5.12.2017 Kirkkoherranvaalien äänestystapa päätetään 12.12.