Porvoon seurakuntien ympäristöohjelma

Porvoon Seurakuntayhtymä käynnisti kaiken toiminnan läpileikkaavan ympäristöjärjestelmän rakentamisen syksyllä 2019. Joulukuussa 2020 Kirkkohallitus myönsi yhtymälle  kirkon ympäristödiplomin, joka ohjaa toimintaa kestävän kehityksen mukaisesti ja luontoarvoja kunnioittaen.

Kirkon ympäristödiplomi on seurakunnille räätälöity väline kantaa vastuuta luomakunnasta ja kehittää toimintaa ympäristöystävälliseksi. Ohjelman ympäristönäkökulmana on huomioida seurakunnan eri toimintojen osa-alueet. Se on työkalu luomakunnan hyvän edistämiseen hautausmaalta saarnastuoliin ja virastoista rippikoululeireille.

Porvoon seurakunnat haluavat ympäristöohjelman kautta olla tukemassa myös kaupungin paikallista ilmasto-ohjelmaa, kirkon Hiilineutraali Kirkko -ohjelmaa sekä Suomen ilmastopäästöjen vähentämiseen tähtäävää ohjelmaa. Teologisesta näkökulmasta ympäristönsuojelu on ihmisen alkuperäiseen perustehtävään ”viljellä ja varjella maata” - kuuluva asia.

Lisätietoja ja yhteyshenkilö:
Mira Soukka, Ympäristövastaava, puh. 040 711 2820