Kokoontumisrajoitukset

(päivitetty 7.1.2022)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 23.12.2021 päätöksen, jolla kielletään Uudenmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi asiakas-ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.
Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on näihin määräyksiin perustuen antanut seurakunnille ohjeistukset. 

Aluehallintovirasto ja tuomiokapituli ovat 7.1.2022  jatkaneet rajoituksia 31.1.2022 saakka. 

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja muita vastaavia kirkollisia toimituksia. 

Koronapassin käyttöönotto julkisessa uskonnonharjoituksessa ei ole mahdollista, joten jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa ei kysytä koronapassia. 

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön aluehallintoviraston ajalle 28.12.2021–31.1.2022 määräämien rajoitusten vaihtoehtona. 

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi ottaa enintään 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä kuitenkin niin, että tilasta riippumatta enimmäishenkilömäärä on 30. Kirkollisissa toimituksissa voidaan käyttää pastoraalista harkintaa, mutta tällöinkin enimmäisosallistujamäärä on maksimissaan 30 henkilöä.
Porvoon tuomiokirkossa, ja Gammelbackan seurakuntakeskuksessa enimmäisosallistujamäärä on 30 henkilöä, pikkukirkossa 28 henkilöä. Siunauskappeleille annettu erillinen ohjeistus, Näsin siunauskappelin rajoitus 40 henkilöä, perhekunnat omissa ryhmissään. 

Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. 

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta (mm. konsertit, yhteislaulutilaisuudet) ja pienryhmätoiminta sisätiloissa keskeytetään ajalla 28.12.2021–31.1.2022,  mm. erilaiset piirit, kirkkokahvit, lounaat jne on peruttu 31.1.2022 saakka. 

 Aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaisesti seurakunnissa voidaan jatkaa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa. Toiminnassa tulee noudattaa tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia.  

Nuorten toiminnasta tietoa tämän linkin takana. 

Rajoitukset ovat voimassa ajalla 28.12.2021–31.1.2022. 

Seuraathan tilannetta uusien rajoitustoimenpiteiden ym ohjeistuksen varalta. Myöhemmin mahdollisesta koronapassin käytöstä ilmoitamme tilaisuuskohtaisesti. 

Jos sinulla on pankkitunnukset, mutta ei älypuhelinta tai et pysty tulostamaan koronatodistusta, voit tulla kirkkoherranvirastoon ma–pe kello 9–13 välisenä aikana, ja autamme sinua tulostamaan todistuksen.
 

Uutislistaukseen

Eteinen kirkossa jossa vihreä matto tekstillä Tervetuloa monella kielillä.

Tervetuloa kirkkoon! 

1.10.2021 13.25

Porvoon kaupungin ja muiden viranomaisten päätösten mukaan Porvoossa ei ole enää kokoontumisrajoituksia . Olet tervetullut kirkkoon ja muihin tilaisuuksiimme sekä tiloihimme. 

Noudatamme yleisiä hygieniavaatimuksia, kun kokoonnumme: 

  • Huolehdimme käsihygieniasta 
  • Annamme ohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä ja käsien puhdistamisesta 
  • Tehostamme tilojen ja pintojen puhdistamista 
  • Järjestämme osallistujien oleskelun sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen 
  • Lähde ja lisätietoja:  Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi) 

Noudatamme THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä 

  • Käytämme kasvomaskia julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.   
  • Erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. 
  • Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille.  
  • Maskia ei tarvitse käyttää ulkotiloissa, ellei tiloissa synny pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.  
  • Lähde ja lisätietoja Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille - Infektiotaudit ja rokotukset - THL