Kokoontumisrajoitukset

(päivitetty 7.1.2022)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 23.12.2021 päätöksen, jolla kielletään Uudenmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi asiakas-ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.
Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on näihin määräyksiin perustuen antanut seurakunnille ohjeistukset. 

Aluehallintovirasto ja tuomiokapituli ovat 7.1.2022  jatkaneet rajoituksia 31.1.2022 saakka. 

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja muita vastaavia kirkollisia toimituksia. 

Koronapassin käyttöönotto julkisessa uskonnonharjoituksessa ei ole mahdollista, joten jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa ei kysytä koronapassia. 

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön aluehallintoviraston ajalle 28.12.2021–31.1.2022 määräämien rajoitusten vaihtoehtona. 

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi ottaa enintään 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä kuitenkin niin, että tilasta riippumatta enimmäishenkilömäärä on 30. Kirkollisissa toimituksissa voidaan käyttää pastoraalista harkintaa, mutta tällöinkin enimmäisosallistujamäärä on maksimissaan 30 henkilöä.
Porvoon tuomiokirkossa, ja Gammelbackan seurakuntakeskuksessa enimmäisosallistujamäärä on 30 henkilöä, pikkukirkossa 28 henkilöä. Siunauskappeleille annettu erillinen ohjeistus, Näsin siunauskappelin rajoitus 40 henkilöä, perhekunnat omissa ryhmissään. 

Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. 

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta (mm. konsertit, yhteislaulutilaisuudet) ja pienryhmätoiminta sisätiloissa keskeytetään ajalla 28.12.2021–31.1.2022,  mm. erilaiset piirit, kirkkokahvit, lounaat jne on peruttu 31.1.2022 saakka. 

 Aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaisesti seurakunnissa voidaan jatkaa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa. Toiminnassa tulee noudattaa tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia.  

Nuorten toiminnasta tietoa tämän linkin takana. 

Rajoitukset ovat voimassa ajalla 28.12.2021–31.1.2022. 

Seuraathan tilannetta uusien rajoitustoimenpiteiden ym ohjeistuksen varalta. Myöhemmin mahdollisesta koronapassin käytöstä ilmoitamme tilaisuuskohtaisesti. 

Jos sinulla on pankkitunnukset, mutta ei älypuhelinta tai et pysty tulostamaan koronatodistusta, voit tulla kirkkoherranvirastoon ma–pe kello 9–13 välisenä aikana, ja autamme sinua tulostamaan todistuksen.
 

Uutislistaukseen

Gammelbackan seurakuntakeskus kesäisenä päivänä.

Seurakunnan tilat ovat avoinna – osallistujilla tulee olla mahdollisuus pitää turvavälejä

10.9.2021 12.08

Helsingin tuomiokapitulin ohjeiden mukaan ajalla 4-30.9. tilaisuuksia (ml. jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset) voidaan järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. 

Tiedote 3.9.2021

Kaikki seurakuntien tilaisuudet (ml. jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset) sekä seurakuntien tiloissa tapahtuvat tilaisuudet voidaan järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. 

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa osallistujilla täytyy olla tosiasiallinen mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Osallistujamäärä saa olla enintään 50 % tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä 
olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä. 

Yli 50 (viidenkymmenen) henkilön ulkotilaisuuksissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei vaadita.

Tilaisuuksissa on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia.

  • Tilaisuuksiin saa tulla vain täysin terveenä.
  • Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään.
  • Vahva suositus kasvomaskin käytölle.  

Kirkollisissa toimituksissa turvallisista kokoontumiskäytännöistä, esim. pöytäjärjestelyin, tulee keskustella toimittavan papin kanssa.

Porvoon seurakunnat seuraavat viranomaisten ohjeistuksia aktiivisesti, ja tilanteen muuttumiseen reagoidaan mahdollisimman nopeasti. 


Lisätietoja:


Krista Eloneva
Kiinteistö- ja hankintapäällikkö
040 488 9009

Mats Lindgård
Kirkkoherra
040 594 6038

Pontus Salmi
Kirkkoherra
050 521 6046