logo

In Darkness let me dwell

In Darkness let me dwell

Sunnuntaina 18.3. klo 18 Porvoon tuomiokirkossa kuullaan John Dowlandin ja Henry Purcellin musiikkia. Yhteisvastuukonsertissa esiintyvät sopraano Anna Villberg ja muusikko Pentti Hildén.

– In Darkness let me dwell –konsertti on kuin öinen matka, jossa Dowlandin kiehtova sävelkieli ja ajattoman kauniit melodiat johdattelevat yhä syvemmälle pimeyden ja synkkyyden valtakuntaan. Yön synkät voimat joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo ilmestyy Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Henry Purcellin valoisaan hymniin, kuvailee Pentti Hildén.

Sunnuntain konsertissa Pentti Hildén laulaa ja soittaa sekä renesanssiluuttua että mondolaa. Sopraani Anna Villberg taitaa niin klassisen laulumusiikin ohjelmiston, improvisaation kuin vanhan musiikin esityskäytännötkin. Anna Villberg kuuluu Giardino Novo yhtyeeseen ja on lauluyhtye Lumen Valon 1. sopraano.

Englantilainen John Dowland oli elinaikanaan 1563-1626 erittäin arvostettu luuttutaituri. Hänen sävellyksiään löytyy laajalti tuon ajan eurooppalaisista luuttukokoelmista.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 euroa Yhteisvastuukeräykseen.

 

sivun alkuun