Häähumua toukokuussa

Seurakuntien kanttorit esittävät häämusiikkia Porvoon tuomiokirkossa keskiviikkona 22. toukokuuta. Häämusiikkikonsertti alkaa kello 19, ja sinne on vapaa pääsy. Konsertissa seurakuntien kanttorit Ja Lauluyhtye Frida esittävät tuttuja häämarsseja, mutta myös hieman tuntemattomampia kappaleita. Toivotamme konserttiin tervetulleiksi kaikki häitään suunnittelevat sekä häämusiikin ystävät.

Konsertin jälkeen Tuomiorovastilassa (Suomenkyläntie 6) seurakuntien papit ja kanttorit kertovat häiden käytännön kuvioista ja vastaavat kysymyksiin. Kanttori Merja Halmetoja tietää kokemuksesta, mikä on monien hääparien mielen päällä.

– Yleisin kysymys on ehkä se, että, voiko joku ulkopuolinen esiintyjä esittää jonkun tietyn kappaleen tai voimmeko me soittaa häämarssina jonkin erityistoiveen. Yleensä toiveet pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Joskus toiveiden toteuttaminen saattaa vaikeutua, jos kanttori saa tietää liian myöhään musiikkitoiveista, Halmetoja valottaa.

Hääillassa on mukana Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Pontus Salmi sekä molempien seurakuntien työntekijöitä, joten tietoa saa niin suomeksi kuin ruotsiksi. Vapaamuotoisessa kahvitilaisuudessa on mahdollisuus tehdä myös avioliiton esteidentutkinta.