Vanhan kaupungin torimessu helatorstaina

Osoite: Jokikatu 45
Kartta latautuu...

Vanhan kaupungin torimessu helatorstaina

Timo Ågren jää eläkkeelle kesäkuussa.

Pastori Timo Ågrenin eläkejuhlia vietetään 28. toukokuuta seurakuntakodilla. Ågren saarnaa helatorstain messussa.

Teesien naulaamisesta 500 vuotta – helatorstaina torimessu vanhassa kaupungissa

Tänä vuonna vietetään reformaation 500-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi Porvoon suomalainen seurakunta järjestää Vanhan kaupungin torimessun helatorstaina 25.5. kello 11 Raatihuoneentorilla. Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517.

Helatorstaina juhlatapahtumia vietetään eri puolella Suomea. Vanhan kaupungin torimessu on Porvoossa yksi juhlavuoden päätapahtumista. Seurakunta haluaa järjestää kaikille avoimen yhteisen juhlan, jossa messu ja kirkkokahvit tuovat ihmiset yhteen. Edellisen kerran ulkoilmamessua vietettiin vuonna 2013.

Messussa saarnaa porvoolaisille tuttu pastori Timo Ågren. Hän pitää helatorstain messussa yli 30-vuotisen virkauransa viimeisen saarnan. Timo Ågrenin eläkejuhlia vietetään sunnuntaina 28.5. kello 11.30 Porvoon suomalaisella seurakuntakodilla, Lundinkadulla.

Reformaation merkkivuosi tekee tunnetuksi reformaation merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Juhlavuoden teemana on armo.

Syksyllä seurakunta järjestää Martti Luther –luennon ja elokuvaillan, julkkisten raamattupiirin sekä useita musiikkitilaisuuksia Tuomiokirkossa.

torilla tavataan karuselli

Vanhan kaupungin torimessussa mukana Timo Ågren (saarna), Iiro Salminen, Veera Wallenius, Ulla Lumijärvi, Laura Aronen ja Eila Kemppainen.  Musiikista vastaavat Minna Wesslund, Jarkko Yli-Annala ja Merja Halmetoja sekä Varia Voce ja vaskitrio.

Yhteiskuljetus Gammelbackan seurakuntakeskuksesta klo 10.30.
Muut kirkkokyytipyynnöt keskiviikkoon klo 12 mennessä puh. 040 0210040.