logo

Sisäinen linna – moderni tanssiteos Tuomiokirkossa

6.10.2017
klo 18:00-19:00
Alkaa: 18:00
Päättyy: 19:00
Sijainti: Porvoon tuomiokirkko
Osoite: Kirkkotori 1
Kartta latautuu...

Sisäinen linna – moderni tanssiteos Tuomiokirkossa

Teresa kuva-1

Tärkeää ei ole ajatella paljon vaan rakastaa paljon –

Perjantaina 6.10. klo 18.00 Porvoon tuomiokirkossa tanssitaiteilija Metsälintu Pahkinen tanssii Avilan Teresan kirjan Sisäinen linna inspiroimana teoksen, joka kuvaa pimeyden ja valon voimaa ihmisen elämässä.

Avilan Teresan (1515-1582) tarina on matka 1500-luvun Espanjaan, inkvisition aikaan. Sen ajan uskonnollisessa kulttuurissa Teresaa vaivasi naisen asema; nainen oli tuolloin pelkkä synnytyskone. Hän halusi enemmän naisen elämältään ja päätyi näin vaikuttamaan nunnana naisen asemaan. Hänen vaikutuksestaan naiset saivat oikeuden rukoilla hiljaa. Tämä on vaikuttanut myöhempinä vuosisatoina siihen, että nainen on saanut äänen myös yhteiskunnassa.

Teresa tunnettiin kauneudestaan, viehätysvoimastaan, johtamiskyvystään sekä ehdottomasta hengellisestä suhtautumisestaan. Sisäinen linna -kirjan hän kirjoitti kahdessa kuukaudessa teokseksi, jonka menetelmiä hyödynnetään nykyisinkin sosiaalialalla, soveltavien taiteiden menetelmissä sekä uskontotieteissä.

Hänen kirjoituksissaan, jotka sisältävät paljon pohdintoja rukouksesta, hiljentymisestä ja ihmisen sisäisestä maisemasta, on nykylukijankin silmissä poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteen ja seksuaalisuuteen. Teresan kuuluisin lause kuuluu näin: ”Älä ajattele paljon, vaan rakasta paljon”. Tanssin, tekstin ja musiikin johdattelemana katsoja pääsee tutustumaan Ávilan Teresan maailmaan.

”Sisäinen linna auttaa meitä muistamaan oman kehomme ja sen tärkeyden sekä inspiroitumaan Ávilan Teresan rohkeudesta, päämäärätietoisuudesta ja sisäisestä rauhasta.” -Metsälintu Pahkinen, tanssitaiteilija

Sisäinen linna – moderni tanssiteos Porvoon Tuomiokirkossa pe 6.10. klo 18.00
Koreografia, konsepti ja tanssi Metsälintu Pahkinen Valo- ja äänisuunnittelu Severi Haapala Puvustus  Jaana Haaksiluoto

Sisäänpääsymaksu 10€, liput ovelta.

Lue lisää tästä.

sivun alkuun