Musiikkia Tuomiokirkossa

Kartta latautuu...

Musiikkia Tuomiokirkossa

Niil Kuoro

Torstaina 24.8. Porvoon tuomiokirkossa esiintyy kaksi ulkomaista musiikkiyhtyettä. Klo 12 saksalainen kuoro Magarethehöhe Kirchenchor Essenistä esittää urkuvartin tilalla a capella–ohjelman, jonka säveltäjänimiä ovat Buxtehude, Schütz, Distler, Mendelssohn ja Rheinberger. Kuoroa johtaa Heidemarie Kuhs.

Illalla klo 19 virolainen Early Music Group of Kiili (kuvassa) esiintyy Tuomiokirkon kesäkonserttisarjassa ohjelmalla, jonka otsikko on Matka vuosisatojen taakse. Nuorekas yhtye esittää italialaista, ranskalaista, saksalaista ja englantilaista vokaali- ja soitinmusiikkia keskiajalta ja renessanssin aikakaudelta historiallisissa asuissa.

Vuonna 2003 perustettu Kiilin vanhan musiikin yhtye (ks. kuva) on antanut 400 konserttia, esiintynyt Yhdysvalloissa, Kanadassa, Irlannissa, Espanjassa ja Ruotsissa ja julkaissut kolme CD-levyä. Yhtyeessä on 14 muusikkoa, joita johtaa Heili Meibaum.

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjinä ovat Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling.

Tulevat kesäkonsertit torstaisin klo 19 (vapaa pääsy)

To 31.8. klo 19 Neljä vuodenaikaa

Suomalainen barokkiorkesteri – Fibo