Maria Ylipää & UMO Tuomiokirkossa: Tarinoita joulusta

Maria Ylipää & UMO Tuomiokirkossa: Tarinoita joulusta

maria_ylipää_tekstillä

Tuomiokirkko kaikuu jouluisia tarinoita

Joulu on hiljentymisen aikaa, ja jouluna moni suomalainen vierailee kirkossa. Kristityssä perheessä varttuneelle laulaja-näyttelijä Maria Ylipäälle kirkko on tuttu areena. Hänen isänsä on kanttori ja äiti diplomilaulaja.

– Olen kirjaimellisesti kasvanut kirkossa. Kirkko ja hautausmaat olivat parhaita leikkipaikkoja ja samalla elämään kuuluvat isot käännekohdat, kuten syntymä, kuolema ja häät, tulivat tutuiksi isän työn myötä. Suuret juhlapyhät vietettiin kirkossa musisoiden. Kirkko oli myös oiva paikka päästä käsiksi maailman hienoimpaan musiikkiin, Bachiin, Ylipää kertoo.

Ohjelmisto Ylipään toiveiden mukaan

Joulun alla Ylipää pääsee taas tekemään musiikkia kirkossa, kun hän ja UMO lähtevät yhteiselle Tarinoita joulusta -kiertueelle. Kiertue vierailee viidessä kirkossa Uudenmaan alueella, ja konserttien monipuolinen ohjelmisto on räätälöity solistin toiveiden mukaan.

Musiikillisesti konserteissa liikutaan gospelista aina tuoreisiin suomalaisiin joululauluihin. Konsertin keskiöön on nostettu tarinat.

– Tekstilähtöisissä kirkkokonserteissa tunnelma on varmasti harras. Konserteissa kuullaan muun muassa Leonard Cohenin Hallelujah, soulahtavat jouluklassikot O Holy Night ja Go Tell It on the Mountain sekä uusi versio Jouluyö, juhlayö –klassikosta. Uusista joululauluista mainittakoon Jukka Leppilammen sävellys Aasi ja timpurin muija, kapellimestari Mikko Hassinen sanoo.

Maria Ylipää & UMO: Tarinoita joulusta, Porvoon tuomiokirkko la 9.12. klo 18.00.
Linkki lippujen myyntiin tästä.

Huom! Konsertti ei ole seurakuntien järjestämä.