5.11.2017
Kartta latautuu...

Ensemblen del Duomo netti

Lutherin innoittamaa uutta musiikkia

Sunnuntaina 5.11. klo 18 Porvoon tuomiokirkossa esiintyy Porvoon kanttoriyhtye Ensemble del Duomo ohjelmallaan Luther ja kanttorit.

Konserttiin sisältyy useita kantaesityksiä. Reformaation merkkivuoden kunniaksi Porvoon kanttorit Mikael Helenelund, Minna Wesslund ja Jarkko Yli-Annala ovat säveltäneet musiikkia mm. Martti Lutherin ja Mikael Agricolan teksteihin. Heidän musiikkinsa lisäksi ohjelmassa kuullaan Loviisan kanttori Vera Tollanderin sekä Sulo Salosen sävellyksiä. Sipoon kanttorina kauan toiminut Sulo Salonen (1899-1976) on Suomen merkittävimpiä  kirkkomusiikkisäveltäjiä.

Ensemble del Duomo -yhtyeen, jonka taiteellisena johtajana toimii Eric-Olof Söderström, laulaa kuusi kanttoria ja kuusi ansioitunutta kuorolaulajaa. Urkusooloja konsertissa soittaa Jarkko Yli-Annala. Ensi tammikuussa yhtye esittää Luther ja kanttorit –ohjelmansa Pietarissa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Sen järjestää Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling.