What a Morning! - kevätkonsertti Tuomiokirkossa

Kartta latautuu...

What a Morning! - kevätkonsertti Tuomiokirkossa

Frida netti

What a morning – kevätkonsertti kuullaan Porvoon tuomiokirkossa torstaina 18.5. klo 19.00. Esiintymässä ovat Porvoon suomalaisen seurakunnan lapsi- ja nuorten kuorot Riimu, SAUNDI, Sancti Amici ja lauluyhtye Frida (kuvassa).

Suomalaisuutta eri aikakausilta kuullaan kansanmuusikko Liisa Matveisen Armottomassa lapsessa, Sibeliuksen Finlandiassa ja Heikki Sarmannon Kesäyössä. Konsertin lopussa on numero, jossa miltei viisikymmentä kuorolaista laulaa yli kolmesataa vuotta vanhaa körttivirttä Herraa hyvää kiittäkää, isommat Juhani Komulaisen seitsemänäänisenä sovituksena, johon pienemmät yhtyvät ”mutkikasta melodiaa” korostamalla.

My Lord, what a Morning ja Ticket to the Kingdom edustavat kevyempää hengellistä musiikkia. Ohjelmassa kuullaan myös pohjoismaisten säveltäjien Knut Nystedtin, Kim André Arnesenin ja Kjell Mørk Karlsenin harjoitusta ja taitoa vaativaa musiikkia. Lisäksi kuullaan Felix Mendelssohnin klassinen Laudate pueri ja Minna Wesslundin säveltämiä pieniä lauluja lapsille.

Kuorot muodostavat tietyn jatkuvan ketjun, jossa pienimmät alaluokkalaiset laulavat Riimussa, seuraavan portaan SAUNDIssa jo kuunnellaan sointia ja harmoniaa. Sancti Amicin jäsenten tulee kokeilla omia rajojaan ja ottaa täysi vastuu omasta osaamisestaan. Frida-lauluyhtyeen noin seitsemän jäsentä laulavat parhaimmillaan kuusiäänisesti. Jokakeväisessä konsertissa kuorot kohtaavat ja pienimmät voivat nähdä, mitä vuosien harjoitus saa aikaan.

Kuluvana keväänä ja kesän alussa tapahtuu paljon. Lauantaina 20.5. Sancti Amici ja Frida laulavat Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä Kampin kappelissa klo 14.00. Maanantaina 5.6. klo 12.00 Frida-lauluyhtye laulaa Suomenlinnan kirkossa. Lisäksi edessä on matka Frankfurtiin kesäkuussa, jossa ollaan paikallisen suomalaisen seurakunnan vieraina. Matka konsertteineen liittyy mainiosti reformaatioon ja Suomi 100 vuotta -teemoihin

Konsertin johtaa kanttori Minna Wesslund ja sinne on vapaa pääsy.