Kävele naiselle ammatti -tapahtuma

Kävele naiselle ammatti -tapahtuma

kävele

KÄVELE KEHITYSMAIDEN NAISILLE AMMATTEJA PORVOOSSA 10.9.2017

Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen järjestö, joka tukee kehitysmaiden naisten omaehtoista toimeentuloa ja yrittäjyyttä järjestämällä koulutusta ja alkupääomia sekä perustamalla kyläpankkeja, jotka kylän naisten hoitamina voivat rahoittaa yritystoimintaa edelleen. Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 alkaen yli 11 miljoona euroa. Tukea on saanut lähes 42 000 naista, ja kun perheenjäsenet lasketaan mukaan, on tuensaajia yli 200 000. Kun autamme naisia, autamme samalla koko kyläyhteisöä. Naisten työllistymisellä on merkittäviä vaikutuksia koko perheen hyvinvoinnille: ravitsemus- ja terveystilanne parantuu, lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuinolot kohentuvat. Jo kolmenkymmenen euron lahjoituksella antaa ammattikoulutuksen yhdelle naiselle. Kun naiset oppivat lukemaan ja laskemaan samalla kertaa ammatin ja yrittäjyyden perusasioiden kanssa, kohdellaan heitä tasavertaisina kumppaneina.

KÄVELE NAISELLE AMMATTI -tapahtuma järjestetään valtakunnallisesti kahdeksatta kertaa ja Porvoossakin jo viidettä kertaa. Myös ulkomailla järjestetään kävelytempauksia.

Osallistumalla tapahtumaan ja lahjoittamalla rahaa suomalaiset naiset tukevat kehitysmaiden naisten koulutusta ja omaehtoista toimeentuloa. Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman teemamaina ovat tänä vuonna Uganda ja Kambodza.

Varat kerätään pääasiallisesti ilmoittautumislahjoituksen muodossa, joka vastaa yhtä Ammattia (30 eur/kävelijä) www.naistenpankki.fi. KNA-tapahtumassa Porvoossa on myös mahdollista lahjoittaa käteisenä keräyslippaaseen. Yrityksetkin voivat kannustaa työntekijöitään liikunnallisiin Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumiin ja lahjoittaa Ammatteja henkilöstön puolesta. Henkilöstö voi myös omaehtoisesti kerätä keskuudestaan rahaa ja ilmoittaa kävelijät.  Yhdistyksissä voidaan menetellä samalla tavalla. Vaikka tavoitteena onkin yksi ammatti/yksi kävelijä, on jokainen pienikin lahjoitus tervetullut.

Porvoossa KNA-tapahtuman järjestäjinä toimivat Naisten Pankki Porvoo ja Porvoon suomalainen seurakunta. Ammatteja kävellään klo 11.00 alkaen Tuomiokirkolta Gammelbackan Seurakuntakeskukseen, jossa tarjoillaan pientä korvausta vastaan keittolounas ja kahvit. Gammelbackaan viitoitetaan kaksi reittiä, joista lyhyempi vie Kokonniemen liikuntahallien ja Pääskytien kautta ja pidempi jokivartta pitkin Uddaksen kautta Seurakuntakeskukseen. Lisää tietoja saa osoitteesta www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti/porvoo

Lämpimästi tervetuloa kävelemään!