Yhteisvastuulla tuetaan vanhemmuutta

Vanhemmuus on maailman tärkein työ ja siihen kuuluu saada tukea ajoissa. Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Vuoden 2020 yhteisvastuukeräys keskittyy vahvistamaan vanhemmuutta sekä lapsen/nuoren ja vanhemman välistä suhdetta. Yhteisvastuuseen haastetaan kaikkia lapsi-, nuoriso- ja kasvatustyön toimijoita!

Yhteisvastuukeräys 2020 on päättynyt. Keräyksen nettotuotoksi kertyi 5404,81€.

Kiitämme kaikkia eri tavoin keräykseen ja tapahtumiin osallistuneita.

Katso täältä lisää Yhteisvastuukeräyksestä.

40% kerättävästä Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen:

- 20% käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin kotiseurakunnassa. Porvoon suomalaisessa seurakunnassa järjestämme yhdessä Manerheimin Lastensuojeluliiton MLL ja Pelastakaa Lapset ry:n PeLa kanssa perhepäiviä erilaisilla teemoilla ja yhteisen perheretken Kotkaan la 8.8.2020.

- 20%:lla kerätyillä varoilla käynnistetään valtakunnallinen vanhemmuutta tukeva hanke, joka alkaa vuonna 2021. Yhteistyökumppaneina ovat MLL ja PeLa ry. Hankkeessa tuotettava tuki on esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille.

60% Yhteisvastuun tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun. Vuoden 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten/ äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista Nepalissa ja muilla katastrofialueilla.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70-vuotta jatkunutta taivaltaan!

Lahjoita tästä Yhteisvastuukeräykseen

isä ja lapset
äiti ja lapset

TAPAHTUMIA

- Su 2.2. klo 11.30. suomalaisella seurakuntakodilla nepalilainen lounas, riisiä ja kanaa. Jälkiruokana Naan khatai-pikkuleipiä. Vapaaehtoinen maksu yhteisvastuun hyväksi.

Nepalilaiseen tunnelmaan johdattaa tanssilla Debaka Ghimire. Yhteisvastuun keräyskohteista infoa, kerääjien kokemuksia sekä yhteisvastuulippaiden ja -listojen jakoa. Tule mukaan!

Jos olet valmis YV-kerääjäksi, mutta et pääse su 2.2. tilaisuuteen, ota yhteyttä p. 040 7410103 (lähetyssihteeri) tai sähköpostiosoitteella virpi.syrjanen@evl.fi tai piia.tupelin@evl.fi

Lahjoittaa voit suoraan seurakunnan kotisivulla olevan yhteisvastuulinkin kautta tai mobilepayn välityksellä, lahjoitusnumero 63445.

- su 2.2. klo 18 Elokuvamusiikin konsertti Tuomiokirkossa. Porvoon seurakuntien kanttoreita, Varia Voce-kuoro sekä Maija Wesslund, viulu ja Sauli Lämsä, piano. Musiikkia mm. elokuvista Indiana Jones, Schindlerin lista, Nunnia ja konnia, Pinocchio, Forrest Gump ja monista muista. Vapaa pääsy. Kolehti ovilla konsertin päätteeksi Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi.

- la 7.3. klo 11-14 Perhepäivä Gammelbackan seurakuntakeskuksessa. Monenlaista toimintaa koko perheelle.

ke 11.3. klo 18.30 Luentotilaisuus Työn ja perheen yhteensovittaminen vanhemmuuden tukena. Aihetta käsittelevät työterveyspsykologit Anu Harjumaaskola ja Milla Åkerman.

teinit ja äiti