Banneri jossa ekopaasto logo.

Ekopaasto 2023 – arjen tekoja ja toivon sanoja

Vuoden 2023 Ekopaastoa vietetään 22.2.–8.4. Valtakunnallisessa kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon, rohkaisemaan kohtuuteen ja vahvistamaan luontosuhdetta, niin että voimme osaltamme olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta ja lievittämässä ilmastoahdistusta.

Kampanjassa vinkataan tapoja, joilla voi säästää energiaa. Syyllistämisen sijaan ideana on rohkaista tekemään itselleen mahdollisia tekoja. Kampanjaan sisältyy myös haaste, johon on helppo liittyä mukaan.

Liity mukaan Ekopaastoon ja seuraa somessa tunnisteella #ekopaasto.

Lue lisää Ekopaaston kampanjasivustoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ekopaastotapahtumia Porvoossa

Taizé-henkinen messu kynttilöiden valossa Porvoon tuomiokirkossa Earth Hour -hetken aikana

Ekopaastoa voi myös viettää osallistumalla tapahtumiin. Osana Ekopaastokampanjaa Porvoon seurakunnat osallistuvat Earth Hour:iin lauantaina 25.3. klo 20.30–21.30. Silloin sammutetaan sekä Porvoon tuomiokirkon että Porvoon seurakuntakodin julkisivuvalaistus.

Samaan aikaan järjestetään kynttilöiden valossa Taizé-henkinen messu Porvoon tuomiokirkossa. Messu on kaksikielinen ja tehdään yhteistyössä Borgå svenska domkyrkoförsamlingin kanssa.

Lauantaina 4.3. klo 10–14 Borgå svenska domkyrkoförsamling järjestää Lapsitavaroiden kirpputorin Tuomiorovastin pappilassa. Osoite on Suomenkyläntie 6. Tervetuloa tekemään edullisia ja ympäristöystävällisiä ostoksia.

Karijärven taidepolku tarjoaa hengähdystauon

Karijärven taidepolku avattiin syksyllä. Polku alkaa vanhalta Karikselta. Rantaa pitkin edestakaisin kulkevan polun pituus on alle kilometrin ja rasteja on kymmenen. Rastit ovat samalla QR-koodeja, joita valokuvaamalla saa esiin valokuvia, musiikkia ja tekstiä. Taidepolku tarjoaa poikkitaiteellisen elämyksen ja tavan hiljentyä myös ekopaastoon.