Seurakuntavaalit 2018: mistä äänestän?

Vaalit 2018: minitilasto

Keskimääräinen ehdokas on 54,5 –vuotias nainen
Porvoon suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon valitaan marraskuun vaaleissa 16 henkilöä päättämään muun muassa seurakunnan resurssien käytöstä.
Tällä kertaa ehdokkaista 63% on naisia ja 37% miehiä. Naisia on 41 ja miehiä 23.
Ikäjakauma on suuri: nuorin ehdokas on 19-vuotias ja vanhin 81-vuotias. 30-vuotiaita tai sitä nuorempia on neljä ja 70-vuotiaita tai iäkkäämpiä 13.
Keskiarvoikä Porvoon suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston ehdokkaissa on 54,5 vuotta.

Sitoutunutta luottamushenkilöstöä
2018 seurakuntavaalien ehdokaslistoilla on suuri joukko heitä, jotka ovat nyt vaikuttamassa päätöksentekoon. Vain kolme tämän hetkistä seurakuntaneuvoston varsinaista jäsentä jätti tällä kertaa asettumatta ehdolle. Viestikapulan seuraaville tulevat näissä vaaleissa ojentamaan Sami Siltala, Outi Lankia ja Marianne Korpi.

Vaalien ennakkoäänestys on 6. – 10.11. ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018.

Seurakuntavaalien kokonaiskuvasta, taustoista ja vaalien etenemisestä lisää täällä.