Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen kirkollista vihkimistä vihkiparin tulee pyytää avioliiton esteiden tutkinta kirkkoherranvirastossa. Esteiden tutkinta kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, koska ilman esteettömyystodistusta pappi ei voi vihkiä. Todistuksen saa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä ja se on voimassa neljä kuukautta.

Todistus toimitetaan vihkivälle papille tai vihkiparille, mikäli vihkiminen ei tapahdu Porvoossa. Kihlaparin toiveesta heidän nimensä voidaan lukea Porvoon tuomiokirkon ja Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalveluksessa sovittuna sunnuntaina ennen vihkimistä. Nimien lukemisen yhteydessä rukoillaan solmittavan avioliiton puolesta. Nimet voidaan julkaista myös Itäväylä- lehdessä.

Kirkkoherranviraston yhteystiedot ja aukiolojat löydät täältä.